Политика за поверителност

Тази политика за поверителност ще обясни как аз (Виктор Семьонов) използвам личните данни, които събирам от вас, когато използвате моя уебсайт (photographerexplorer.com).

Моят уебсайт помага на фотографите да се свържат с бъдещи клиенти. Фотографите могат да създават обяви, съдържащи информация за техния бизнес и фотографии на портфолиото им. Така всеки може да намери тези обяви, да разгледа тяхната информация и фотографии и да се свърже с фотографите. Информацията на фотографите и техните портфолиа се разглеждат като неповерителни и публично достъпни. Вие като фотограф можете да приложите вашата лична информация, вместо фирмена информация и можете да качите вашите лични фотографии. В случай, че го направите, моля да сте наясно, че вашите данни няма да са поверителни.

Теми:

Какви данни събирам?

Аз събирам следните данни:

  • Профилна информация (вашето име и профилна снимка)
  • Контактна информация (вашият имейл адрес/адреси и адреси на уебсайтове)
  • Идентификационни данни за сигурност (паролата на вашия акаунт, кодове за достъп до социални медии)
  • Бизнес информация (име, описания, локация, имейл адрес, телефонен номер/номера, уебсайт адрес и линкове към социални медии)
  • Фотографии на портфолиото
  • Съобщения до други потребители
  • Препоръки за фотографите
  • Съобщения и обратна връзка с мен
  • Атестати за моите услуги
  • Доклади за злоупотреби
  • Информация за търсения (вашите търсени локации и имена на фотографи)
  • Информация за локацията (вашия град, географски координати и адрес)
  • Информация за устройството ви (IP адрес, версия на браузъра и версия на операционната система)
  • Информация за достъп (кои страници на моя уебсайт посещавате, кога ги посещавате и от кои страници сте последвали линка до тях)
  • Информация за бисквитки

Ако закупите платен абонамент, информацията за вашите плащания се събира на сигурно място от моя дистрибутор, Paddle. Аз не получавам платежната ви информация (номер на кредитната карта, PayPal акаунта ви и т.н.).

Аз не следя вашата локация, но тя може да бъде записана като локация на търсенето в технически средства като сървърни логове, доклади за грешки и данни за производителност.

Аз използвам Google Analytics, за да събирам информация за това кои страници са посещавани и как е използван уебсайтът ми. Вашите лични данни са анонимизирани и не могат да бъдат използвани за вашето идентифициране.

На моя уебсайт аз съм приложил Google reCAPTCHA. reCAPTCHA работи чрез събиране на информация за хардуера и софтуера, като данни за устройството и приложенията, и изпращане на тези данни на Google за анализ. Като използвате reCAPTCHA, вие сте подчинен на политиката за поверителност и условията за ползване на Google.

Как събирам вашите данни?

Вие директно ми предоставяте повечето от данните, които събирам. Аз събирам и обработвам данни, когато вие:

  • Се регистрирате за акаунт в моя уебсайт или промените вашия акаунт чрез страницата на настройките
  • Създадете фотографска обява в моя уебсайт или промените вашата обява чрез нейните страници
  • Качите фотографии във вашата обява
  • Изпратите съобщение на друг потребител или отговорите на съобщение
  • Изпратите препоръка за фотограф през формата за препоръки
  • Ми изпратите съобщение или предоставите обратна връзка чрез формата за контакти или формата за обратна връзка
  • Изпратите доклад за злоупотреба за обява или разговор
  • Търсите фотографи на моя уебсайт (аз събирам информация за вашите търсения)
  • Използвате бутона Открий, за да попълните автоматично вашата настояща локация, когато търсите фотограф или създавате обява
  • Ми изпратите имейл

В допълнение, когато използвате или разглеждате моя уебсайт, аз автоматично събирам информация за вашето устройство, информация за достъп, информация за бисквитки и за вашия град.

Аз мога да получа вашите данни индиректно от следните източници:

  • Сайтове на социални медии (Google и Facebook), когато ги използвате, за да се регистрирате за акаунт в моя уебсайт или да влезете във вече съществуващ такъв
  • Моят дистрибутор (Paddle), когато закупите или управлявате платен абонамент

Как ще използвам вашите данни?

Аз събирам данните ви, за да мога:

  • Да ви позволя да търсите фотографи близо до вашата локация
  • Да ви позволя да публикувате обяви за вашия бизнес и да показвате работата си
  • Да ви предложа известни фотографи, разположени близо до вас
  • Да ви дам възможност да комуникирате с други потребители и с мен
  • Да ви дам възможност да препоръчвате фотографи и да получавате препоръки
  • Да ви уведомявам, когато потребители ви изпращат съобщения и препоръки
  • Да управлявам вашия акаунт и да ви изпращам важни, свързани със сигурността и акаунта имейли
  • Да изпълнявам вашите абонаментни поръчки
  • Да показвам времена и дати във вашата локални часова зона
  • Да ви предпазя от непоискани комерсиални съобщения (спам)
  • Да ви предпазя от неподходящо потребителско съдържание и съобщения
  • Да защитя вашите данни и моя уебсайт от неоторизиран достъп и незаконно използване
  • Да отстранявам грешки в моя уебсайт и да подобрявам неговата производителност
  • Да ви изпращам имейли за специални предложения за продукти и услуги, които мисля, че може да харесате
  • Да подобрявам моя уебсайт чрез разбиране на това кои от частите му представляват най-голям интерес

С кого ще споделям вашите данни?

Трети страни

За да предоставя моите услуги и да управлявам бизнеса си, трябва да споделя вашите данни със следните услуги:

  • Heroku - уеб хостинг
  • Amazon Web Services - уеб хостинг, съхранение на съдържание, доставка на имейли
  • Cloudflare - доставка на съдържание
  • Bonsai - търсачка
  • Google Workspace - имейл хостинг
  • CloudAMQP - опашка за съобщения
  • Papertrail - сървърни логове
  • Sentry - доклади за грешки
  • New Relic - следене на производителността
  • Paddle - плащания и обработка на поръчки
  • Google Analytics - статистика за потреблението
  • Google reCAPTCHA - откриване на роботи
  • Google Maps - географска информация
  • LocationIQ - географска информация

Допълнително, за да спазя законите и регулациите, може да се наложи да споделя вашите данни със следните субекти:

  • Счетоводител/и
  • Адвокат/и
  • Финансови, законови и правителствени власти, ако е необходимо

Вашите контакти

Когато изпращате съобщения на други потребители, аз ще споделя с тях:

  • Вашето име и снимка на профила
  • Текста на вашето съобщение

Всички посетители на уебсайта

Когато създавате обява, аз ще покажа публично следните данни:

  • Вашето име и профилна снимка
  • Информация за вашия бизнес
  • Фотографиите от вашето портфолио

Когато препоръчвате фотограф, аз ще покажа публично на страницата на обявата следните данни:

  • Вашето име и профилна снимка
  • Адреса на вашия уебсайт
  • Текста на вашата препоръка

Когато ми изпращате атестат за моите услуги, аз ще покажа следните данни публично на началната страница:

  • Вашето име и профилна снимка
  • Адреса на вашия уебсайт
  • Текста на вашия атестат

Аз не споделям вашия имейл адрес/и с други потребители или посетители. Но, ако трябва да покажа вашето име и вие не сте ми го предоставили, вместо него ще използвам потребителското име на вашия акаунт, което може да се базира на първата част от вашия имейл адрес (преди знака @). Например, ако вашият адрес е jsmith@example.com и вие не сте ми предоставили вашето име, аз ще покажа jsmith на потребителите, на които пишете. За да защитя вашата поверителност, аз ще ви предупредя, когато това e на път да се случи.

Как защитавам вашите данни?

Аз ще предприема подходящите технически мерки, за да защитя вашите данни. Аз събирам адекватно количество лични данни, подходящи за извършването на моите услуги и за управлението на моя уебсайт. Аз получавам и предавам вашите данни по криптирани интернет връзки. Аз споделям вашите данни само с доверени трети страни, които също зачитат сигурността на вашата лична информация и я обработват в съответствие със закона. Аз не позволявам на никой друг достъп до вашите данни. Когато вашите данни повече не ми трябват, аз или ги изтривам, или ги анонимизирам, така че те вече да не могат да ви идентифицират.

Колко дълго пазя вашите данни?

В моята база данни и памет

Аз ще пазя повечето от вашите данни, докато имате акаунт в моя уебсайт. Това включва информация за профила, информация за контактите, идентификационни данни за сигурност, бизнес информация, фотографии от портфолиото, съобщения до други потребители, препоръки за фотографи и атестати за моите услуги. Щом закриете акаунта си, аз незабавно ще изтрия вашата информация от моята база данни и от паметта.

Ако ми изпратите съобщение или предоставите обратна връзка (чрез контактната форма и формата за обратна връзка), аз ще пазя вашето потребителско име и имейл адрес до две години. Преди да изтече този период, ще анонимизирам вашите данни, за да запазя вашата поверителност. Аз ще пазя текстовете на съобщенията и оценките от обратната връзка за неопределен период от време. Правя това за моя бъдеща справка.

Ако изпратите доклади за злоупотреба, аз ще пазя техните описания за неопределено време. Правя това, за да предпазя потребителите за в бъдеще и за да мога да проуча вашите доклади, дори и ако затворите акаунта си, преди да имам възможност да ги видя.

Аз пазя историята на влизането във вашия потребителски акаунт в течение на 30 дни, а активните ви сесии - 14 дни. Това включва вашия IP адрес.

Мога да пазя вашите данни за по-дълъг период от време, ако законът изисква това от мен или предприемам правни действия срещу вас. Например, мога да направя това в случай на финансова измама или друго незаконно използване на моя сайт.

Накрая, аз правя периодични архивирания на моята база данни, които пазя в течение на една година. Затова ще продължа да пазя още една година като архиви всички ваши данни, които по-рано сте изтрили от моята база данни.

В моя имейл

Ако ми изпращате имейли, аз ще ги пазя за неограничен период от време. Правя това, за да мога да отговоря на някакви бъдещи въпроси, които може да имате.

Допълнително, пазя архив на имейлите, които уебсайта ви праща. Това включва известия за акаунта ви и за съобщения, както и маркетингови съобщения. Правя това с цел по-добра поддръжка, в случай че имате някакви проблеми с уебсайта или с вашия акаунт, както и да наблюдавам работата на уебсайта и дейността на него. Пазя тези архивирани имейли до една година.

Други данни

Отхвърлените имейл адреси се пазят от Amazon Web Services 14 дни.

Сървърните логове се пазят в Papertrail до една година. Данни от доклади за грешки се пазят в Sentry до 90 дни. Данните за производителността се пазят в New Relic до една година. Всички тези включват главно информация за устройството, информация за достъпа и имейл адреси, но могат да съдържат следи от други лични данни.

Данните за използване в Google Analytics се пазят 26 месеца.

За актуална информация относно запазването на вашите данни, събрани от Paddle, Google reCAPTCHA и Google Maps, моля вижте техните политики на поверителност:

Маркетинг

Аз бих искал да ви изпращам информация за мои продукти и услуги, които, мисля, че може да харесате. Ако сте се съгласили да получавате маркетингови съобщения, винаги можете да се откажете. Имате право да ме спрете по всяко време да се свързвам с вас с маркетингови цели. Ако не искате да се свързвам с вас с маркетингови цели, моля деактивирайте бюлетини в настройките на вашия акаунт.

Какви са правата ви за защита на данните?

Бих искал да се уверя, че сте напълно наясно с всичките си права за защита на данните. Всеки потребител има право на следното:

  • Право на достъп - вие имате право да изисквате от мен копия от личните ви данни. Аз може да ви начисля малка такса за тази услуга.
  • Право на коригиране - вие имате право да изисквате от мен да коригирам всяка информация, която считате, че е неточна. Вие също имате право да изисквате от мен да допълня информацията, която смятате, че не е пълна.
  • Право на изтриване - вие имате право да изисквате да изтрия вашите лични данни при определени условия.
  • Право на ограничаване на обработването - вие имате право да изисквате да огранича обработването на вашите лични данни при определени условия.
  • Право на възражение срещу обработването - вие имате право да възразите срещу обработването от мен на вашите лични данни при определени условия.
  • Право на преносимост на данните - вие имате право да изисквате да пренасям вашите данни, които съм събрал, до друго лице или директно до вас при определени условия.
  • Ако направите заявка, имам един месец срок да ви отговоря. Ако искате да упражните някое от тези права, моля, свържете се с мен чрез имейл на privacy@photographerexplorer.com.

Какво представляват бисквитките?

Бисквитките са файлове, запазени на вашия компютър от уебсайтовете, които посещавате. Следващия път, когато посетите уебсайт, който е запазил бисквитки, вашият браузър праща бисквитките обратно на уебсайта. Бисквитките се използват главно за разпознаване на повторни посетители - без бисквитки уебсайтовете нямаше да могат да ви впишат лесно. Често нежелано използване на бисквитките е проследяването на вашата активност в различни уебсайтове. Когато използвате моя уебсайт, аз мога да събирам информация от вас автоматично чрез бисквитки.

За по-нататъшна информация, посетете allaboutcookies.org.

Как използвам бисквитките?

Използвам бисквитки по различни начини, за да подобря вашето преживяване на моя уебсайт, включително:

  • Да ви поддържам вписани
  • Да запазвам вашите предпочитания
  • Да защитавам вашия акаунт от неоторизиран достъп
  • Да показвам съобщения, когато изпълнявате действия
  • Да защитавам моя уебсайт от злонамерен трафик
  • Да разбирам как се използва моя уебсайт

Какви видове бисквитки използвам?

Има много различни видове бисквитки. Обаче аз използвам следните:

  • Строго необходими бисквитки - използвам тези бисквитки, за да мога да:
    • да ви разпознавам на моя уебсайт (бисквитката sessionid)
    • да защитавам сигурността на вашия акаунт (бисквитката csrftoken)
    • да показвам съобщения в отговор на вашите действия (бисквитката messages)
    • да сервирам случайно подредени резултати от търсенето по един и същи начин при всяко ваше посещение (бисквитката search_seed)
    • да защитя сигурността на моя уебсайт (бисквитките на Cloudflare, чиито имена съдържат cf)
  • Бисквитки за предпочитания - аз използвам тези бисквитки, за да съхранявам вашите предпочитания и да ги прилагам при всяко ваше посещение. Именно:
    • вашият предпочитан език (бисквитката language)
  • Статистически бисквитки (бисквитките на Google Analytics, чиито имена започват с _g) - аз използвам тези бисквитки за да събирам информация за това кои страници се посещават и как се използва моят уебсайт. Вашите лични данни се анонимизират и не могат да се използват, за да ви идентифицират.

Как да управлявате бисквитките?

Можете да настроите браузъра си да не приема бисквитки и да отстрани съществуващите бисквитки. Вижте уебсайта, чийто линк е даден по-горе, за указания как да направите това. Но, в резултат на това, някои от функциите на моя уебсайт няма да действат както трябва.

Политики за поверителност на други уебсайтове

Моят уебсайт съдържа линкове към други уебсайтове. Моята политика за поверителност се отнася само до моя уебсайт. Ако кликнете върху линк на друг уебсайт, вие трябва да прочетете тяхната политика за поверителност.

Промени в моята политика за поверителност

Аз поддържам политиката ми за поверителност под редовен преглед и публикувам всички актуализации на тази страница. Тази политика за поверителност беше актуализирана последно на 1 Сеп 2021.

Как да се свържете с мен

Ако имате някакви въпроси за моята политика за поверителност, за данните, които имам за вас, или ако искате да упражните някое от вашите права за защита, не се колебайте да се свържете с мен чрез имейл на privacy@photographerexplorer.com.

Как да се свържете със съответните власти

В случай, че искате да докладвате оплакване или ако смятате, че не съм обърнал внимание на вашето безпокойство по задоволителен начин, вие можете да се свържете с Комисия за защита на личните данни.

Уебсайт: www.cpdp.bg
Имейл: kzld@cpdp.bg
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2